Qi Gong / Tao Healing

Jouw Vitaliteit en levenskracht terugvinden ?

De stilte en rust in jezelf ervaren?

 Jouw vrijheid in bewegen en je emotionele evenwicht versterken?

Alles is al aanwezig en kan stap voor stap verder ontwikkeld worden 

met de rustige weg van de TAO

Zodat je  dagelijks leven levendiger blijmoediger en meer ontspannen wordt

Healing Tao /Qi Gong kan je daar bij helpen;

Wat is Healing Tao?
Tao Healing is een prachtig systeem om gezond te blijven en op fysiek, emotioneel, mentaal spiritueel gebied. Het ondersteunt je persoonlijke ontwikkeling. Het is gebaseerd op de wijsheid van de oude Chinese Taoisten. Bij hen was ”meegaan met de stroom” een levensinstelling gebaseerd op wat zij zagen in de natuur om hen heen.

Hoe werken Qi Gong oefeningen?
De Qi Gong oefeningen werken op de doorstroming van de levensenergie (Chi) van het lichaam. Ze zorgen ervoor dat stagnatie van energie, bijvoorbeeld door stress verdwijnt. Dit ontspant en kan het ontstaan van klachten voorkomen. Qi gongs zijn simpele vloeiende bewegingen die met aandacht worden uitgevoerd. Ze zijn gemakkelijk en heerlijk om te doen.

Wat doen klanken?

Door zachte klanken (sjjj, ghii) te combineren met bewegingen worden de organen “ontgift”  Dat heeft een bevrijdend en schoonmakend effect op zowel lichaam als emoties.

Opbouw van de lessen
De lessen zijn opgebouwd uit eenvoudige oefeningen om spanning af te voeren b.v. rustig schudden en het bewegen van de gewrichten, een aantal Qi Gongs, klanken en soms een korte meditatie met een rustmoment.

Aanbod Groepslessen Tao-Qi Gong
Voor een overzicht kijk in de Activiteiten