Lekker in je lijf voor 64+

64 + Stabiel en met souplesse

De Lekker in je lijf-groepen zijn gericht op ontspanning, stevig en stabiel staan én soepel bewegen.

Het doel is het vertrouwen in je lichaam te vergroten, ook als daar veranderingen in zijn opgetreden. We bouwen in alle rust Qi Gong-oefeningen op. Alles binnen jouw mogelijkheden om ontspannen en met plezier te bewegen. Mijn ervaring is dat Qi Gong meestal als gemakkelijker wordt ervaren dan yoga.

64+
Deze levensfase kan een rijke tijd zijn. Dankzij je levenservaring heb je anderen veel te bieden én (meestal) heb je nu de tijd om toe komen aan de zaken die voor jou belangrijk zijn. Soms is het juist een drukke tijd waarin veel van je gevraagd wordt en je je activiteiten goed moet  plannen. Daarvoor is het prettig om goed in je lijf te zitten en makkelijk (mee) te bewegen, goed te slapen en stabiel op de grond te staan.

In China
In de Chinese geneeskunde is een lang en gezond leven een belangrijk en vanzelfsprekend doel. In parken in China zie je hoe mensen tot op hoge leeftijd hun Qi Gong- of Tai Chi-oefeningen doen. Moeiteloos en ontspannen boren zij iedere dag opnieuw de bron van energie aan, zonder zichzelf uit te putten.

Qi Gong
Qi Gong bestaat uit rustige vloeiende bewegingen die je met volle aandacht uitvoert. Daardoor ontspan je tot een diep niveau. De kern is dat je de bewegingen in een bepaalde volgorde herhaalt. We noemen dat de Qi Gong-vormen. Daar zijn er heel veel van. Wij richten ons in deze training op oefeningen die relatief makkelijk zijn uit te voeren, maar die toch bijzonder effectief zijn. Basis voor onze aanpak vormt de Chinese vijf-elementenleer en andere Taoïstische bronnen (in de training geven we hier meer informatie over).

Voordelen Qi gong 

Het is makkelijk uitvoerbaar.

De bewegingen kunnen op elk moment (individueel) aangepast kunnen worden aan wat jou lichaam nodig heeft, ook als dat verandert.

Zitten staan en liggen worden afgewisseld

Qi Gong helpt om te ontspannen ( zodat je o.a.beter slaapt), soepel te bewegen en je te focussen( je wordt helderder en eventuele piekergedachten verdwijnen)

Jouw energieniveau
Door Qi gong ervaar je dat ook de dagelijkse bewegingen op de duur met meer gemak en minder energie uitvoert en dat je energieniveau stijgt doordat je beter slaapt en minder spanning vasthoudt.

 

De cursus wordt wekelijks gegeven op de woensdagmiddag van 15.00- 16.15 in Doesburg

en maandag van 14.00 – 15.30. start in Dieren een nieuwe  groep ( bij minimaal 3 deelnemers)

 

Meld je nu aan via het contactformulier.