Over mij

img-20140604-wa0001Ervaring
In 1986 studeerde ik af als fysiotherapeute en vertrok zoals velen voor een paar jaar naar Zwitserland. Daar genoot ik naast hard werken van de overweldigende natuur en maakte ik voor het eerst kennis met oedeemtherapie. In de 2 jaar werken in Duitsland daarna, leerde ik bewegingsvormen gericht op bewust bewegen (Feldenkrais) én Qi Gong (of Chi Kung) kennen.

Mijn enthousiasme voor bewegen, bewustzijn, ademen en de oosterse zienswijze resulteerde in een groot aantal opleidingen/ bijscholingen op dit gebied:

Acupunctuur (EUTCM 3 jaar) Adem- OntspanningsTherapie Methode Van Dixhoorn (3 jaar), medische Qi Gong Antwerpen (2 jaar), Mobilising Awareness 1 tm 5, workshops Feldenkrais, Oedeemtherapie, Lymfe taping. Daarnaast veel korte workshops om mijn deskundigheid te vergroten.

Tao Healing
In 2000 leerde ik de Healing Tao kennen. Mee met de stroom van het leven acceptatie van wat er is (negatief en positief). Dit toepassen en ervaren heeft een enorme verdieping gegeven ook in mijn persoonlijke ontwikkeling. In 2013 werd ik Healing Tao instructor opgeleid door Barry Spendlove, Inge Maassen en Birgit Haberkamp Sinds 2003 geef ik les in Qi gong en Tao Healing

Mijn werk bestaat uit het geven van ontspanningstherapie, oedeemtherapie en het begeleiden van groepen met Qi Gong/Tao healing waaronder ook een herstelgroep.

Ik voel me rijk met deze prachtige combinatie van mogelijkheden uit oost en west Bij alle drie de richtingen gaat het er om vertrouwen te krijgen in je eigen lichaam. Je bewustzijn te vergroten en je te leren ontspannen.

Mijn manier van werken/visie
Ik vind het belangrijk om te luisteren naar de signalen van het lichaam. Het lichaam is een fijn afgestemd instrument wat veel informatie geeft (de Taoisten noemen het de tempel van de ziel). Het leren luisteren en daarop afstemmen zijn we soms een beetje kwijtgeraakt.

Een belangrijk aandachtspunt in mijn behandelingen en lessen is iemand weer vertrouwd maken met zijn/haar lichaam. Onder andere door dit beter waar te nemen. Ik ben goed in staat om bij de ander te zien waar in hun lichaam spanning wordt vastgezet en iemand daar bewust van te maken. Er kan dan een verandering op gang komen. Mijn passie is iemand aan te moedigen om zijn lichaam als geheel weer waar te nemen.

We leven in een tijd waarin veel gevraagd wordt van ons aanpassingsvermogen. Leren meebewegen in alle veranderingen is een vereiste om gezond te blijven daarvoor is een goed contact met jezelf, je eigen lichaam onontbeerlijk.

Zorgen dat je lichaam je bij kan houden, regelmatig minipauzes  waarin je voelt dat je er bent ook in /aan je lichaam, en je bewust worden van je grenzen, kunnen heel veel doen voor een beter balans in je leven.