Stap voor stap naar meer energie

Voor mensen met weinig energie.

Weinig energie, moeilijk kunnen ontspannen?
Het drukke leven van vandaag vergt veel. We worden geacht continu bereikbaar te zijn, op het werk wordt veel initiatief gevraagd en overal wordt er geschreeuwd om onze aandacht (reclame, tv). Dat alles vergt veel energie. Je energieniveau op peil houden is vandaag de dag een hele uitdaging.

In China
In de Chinese geneeskunde is een lang en gezond leven een belangrijk en vanzelfsprekend doel. In parken in China zie je hoe mensen tot op hoge leeftijd hun Qi Gong- of Tai Chi-oefeningen doen. Moeiteloos en ontspannen boren zij iedere dag opnieuw de bron van energie aan, zonder zichzelf uit te putten.

Qi Gong
Qi Gong bestaat uit rustige vloeiende bewegingen die je met volle aandacht uitvoert. Daardoor ontspan je tot een diep niveau. De kern is dat je de bewegingen in een bepaalde volgorde herhaalt. We noemen dat de Qi Gong-vormen. Daar zijn er heel veel van. Wij richten ons in deze training op oefeningen die relatief makkelijk zijn uit te voeren, maar die toch bijzonder effectief zijn. Basis voor onze aanpak vormt de Chinese vijf-elementenleer en andere Taoïstische bronnen (in de training geven we hier meer informatie over).

Jouw energieniveau
Als je onze training volgt, zul je merken dat je op een heel rustige manier je energie opbouwt. Ook leer je in de loop van de tijd te voorkomen dat je energie in het dagelijks leven zo maar weglekt.

Kortom, je komt steviger in het leven te staan. Je energieniveau blijft op peil in alle omstandigheden.

De cursus is op de woensdagochtend  van 10.00-11.15 en heeft een deels individueel karakter. Meld je aan voor een intake als je belangstelling hebt.

Meld je nu aan via het contactformulier.