Workshops Healing Tao

Basis 1 Healing Tao  (10 middagen tot december)

Basis Healing Tao Verdieping (3 dagen) 

Aarding en Vitaliteit ( 2 dagen)

Een van de dingen die het eerste opvalt als je Healing Tao beoefent  is het je bewuster worden van de seizoenen.  Je staat er meer bij stil je proeft ruikt, hoort en voelt meer wat er gaande is.Dit versterkt je verbinding met de natuur en dit kan enorm helend zijn. Bij deze workshops trainen we zoveel mogelijk buiten.

Basis 1 Healing Tao

In de Basis 1 training maak je kennis met de peilers van de Healing Tao training: het schoonmaken van het lichaam ( o.a. door schudden en de 6 helende klanken), het steviger geworteld in de aarde staan ( ijzeren hemd Qi Kung) een diepe acceptatie en waardering van je zelf ( meditatie van de innerlijke glimlach) en het aanzetten van de grote energiebanen (de kleine hemelse kringloop)  Je zult merken dat je steviger  in het leven komt te staat en je lichter ,schoner en vaak meer vervuld( tevreden) voelt.

In deze serie staat de kracht en energie van het seizoen waarin we trainen centraal. Aan het eind van het jaar is de hele cyclus rond, we werken twee keer, met hetzelfde seizoen. De seizoenen vloeien in elkaar over dat merk je ook in de lessen.

Data: zaterdagen van 14. 00-17.00

De data volgen medio januari 2020

 

De Basis 1 training kan je volgen als je nog geen ervaring hebt met Healing Tao en ook als extra ondersteuning bij de wekelijkse lessen

Basis Healing Tao Verdieping

In deze drie dagen maken we op een dieper niveau contact met het element/de energie van het orgaan wat hoort bij het seizoen en de natuurkracht ervan. Volgens de 5 elementen leer is elk element  verbonden met een natuurkracht (Nier/water,lever/ groeikracht van het hout)en met twee emoties ( b.v. Nier angst en wijsheid,  Lever woede en vriendelijkheid ).We werken met  Qi Gongs, klanken en meditatie gericht op het orgaan zo maken we een begin met het uitbalanceren.

We werken stap voor stap toe naar een energetisch goed uitgebalanceerd team van organen met krachten die jou ondersteunen

Data zondagen van 10.00-16.30

De data volgen medio januari 2020

Voor deze workshops is enige ervaring met Healing Tao of Qi Gong wenselijk en anders kan het een goed idee zijn om eerst een privesessie te volgen of een aantal wekelijkse lessen.

Workshop Aarden

Aarden  je stevig verbinden met de grond, letterlijk met beide benen uit de grond ,je fundament versterken zodat je meer beschikbare energie van de aarde toe kan laten. Waardoor je meer in je lichaam komt en minder in je hoofd blijft. Waardoor je minder moe wordt en meer in het hier en nu kan zijn.

Vanuit de oude oosterse filosofie  staat de mens op aarde als een verbinding tussen hemel en aarde en is verbonden met de energie van beide. De hemelse energie, de invallen de ideeën de spirituele energie worden in de mens verbonden met de aardse energie. Als je beide door je heen kan laten stromen kan je je ideeën op aarde zetten. Spiritualiteit met beide benen op de grond.

Dit is en van de reden waarom in de Heling Tao altijd veel aandacht besteed wordt aan het aarden of gronden.

Datum: De data volgen medio januari 2020

Bij deze workshop kan iedereen die belangstelling heeft meedoen, ervaring met de Healing Tao of Qi Gong is niet nodig

Workshop Vitaliteit

Vitaliteit. We hebben beschikking  over een grote bron van vitaliteit in ons en buiten ons, vaak gebruiken we maar een klein deel daarvan. Om je vitaal te voelen is het belangrijk dat je energie onbelemmerd stroomt. Vaak zet je onbewust veel spanning vast in je lichaam of geef je energie weg. Het ontspannen en het opheffen van stagnaties zorgen dat de energie meer kan stromen. Met oefening uit de Healing Tao schonen we het lichaam op. Een rode draad is het trainen van je lichaamsgevoel en het stap voor stap leren ervaren van je energie. M.n de grote energiekanalen/meridianen die aan de voor en achterkant door het lichaam stromen en krijgen aandacht.

Als je deze oefeningen buiten doet versterkt dat het effect en langzaam aan leer je ook ervaren dat de natuur buiten ons een grote bron van vitale energie is.

Bij deze workshop is enige ervaring met Qi Gong / Healing Tao wenselijk. Zonder ervaring ben je zeker welkom maar is het goed om even te overleggen.

Datum: De data volgen medio januari 2020

Praktische info:

De workshops vinden plaats in Dieren of op een buitenlocatie in de buurt van Brummen. Er wordt zoveel mogelijk buiten getraind. De exacte locatie wordt  vlak van te voren bekend gemaakt.

Investering voor:

Een hele trainingsdag  € 47,00

Een trainingsmiddag € 27,00

Reactie van deelneemsters:

Na Qi Gong voel ik me anders; gewoon lekkerder in mijn lijf, ik ben rustiger in mijn hoofd en veel meer ontspannen.”

“Ik kijk weer anders/met frisse blik tegen alle dagelijkse dingen aan.”

“Healing Tao brengt mij dieper in mijzelf en in de loop van jaren ervaar ik meer verbinding en evenwicht in mijzelf. Ik heb meer energie en ook meer contact met de enorme bron van energie om mij heen. Ik ervaar Healing Tao als zeer verrijkend.”